- Catalog QUATTRO CAUTA   
CATEGORII PRODUSE   INSTRUCTIUNI DE MONTAJ
 
 
     

INSTRUCTIUNI DE MONTAJ

1) Se va pune la dispozitia montatorului spaţiul de montaj curat, uscat si liber de orice obiecte de mobilier sau scule, dispozitive, agregate sau aparatura ce ar putea stanjeni activitatea de asamblare-montaj a pardoselii. Se recomanda ca montajul pardoselii sa se efectueze ultimul in ordinea finisarii spatiului respectiv. Se va elimina orice pericol de infiltratie a apei sau umiditatii excesive, patrunderea acesteia in timpul montajului sau dupa acesta conducand la compromiterea calitatii pardoselii. Se va asigura o temperatura de 15 – 25 grade Celsius in spatiul de montaj. Umiditatea relativa va fi intre 40% si 65%.

2) Specificatiile cuprinzand dimensiunile suprafeţelor, inaltimile de montaj, axele, finisajul pedonabil si alte cerinte ale proiectantului/beneficiarului vor fi puse la dispozitia montatorului si stabilite in timp util inaintea montajului pentru a se calcula necesarul de materiale si ordinea de montaj.

3) Suprafata suport se va preda curata, uscata, plana, ferma, fara crapaturi sau goluri fara pete de substante chimice (grasimi, uleiuri etc). Se va lua in calcul contractia pardoselii-suport astfel incat in viitor sa nu fie asteptate variatii dimensionale. Deasemeni suprafata suport va fi prevazuta sa suporte o incarcare egala cu cea a sumei dintre greutatea pardoselii si a maximului incarcarii ei, ambele specificate de catre montator.

4) Orice operatii de montaj a instalatiilor electrice si de apa sub pardoseala se vor termina inaintea inceperii montajului acestuia. Orice instalatie sub pardoseala se va departa cu minim 12 cm de perete pentru a se putea pozitiona structura portanta. Tencuiala peretilor va fi terminata cu 60 zile si vopsirea lor (vopsea lavabila) cu 30 zile inaintea montajului pardoselii. Suprafetele de contact cu pardoseala vor fi ferme si rezistente la eventualele vibratii sau socuri transmise de aceasta.

5) Se vor asigura montatorului surse de curent electric si apa iar in spatiul de montaj se va asigura o interdictie de circulatie a altor persoane de cand se incepe instalarea pana dupa 1 zi de la terminarea ei. Se va asigura un spatiu de depozitare de a carui securitate este responsabil beneficiarul/antreprenorul in vecinatatea spatiului de montaj.

MONTAJUL PARDOSELII

Inaintea inceperii montajului se va verifica diferentele de nivel ale sapei suport (cu nivela laser) pentru a se verifica, fata de nivelul de montaj, daca se incadreaza in plaja de reglaj a structurii de pardoseala ce se va monta. Deasemenea se va controla calitatea sapei recomandandu-se un tratament antipraf cu vopsea speciala. Acest tratament este indispensabil daca spatiul de sub pardoseala se va folosi pentru ca tubulatura pentru aerul conditionat.

Piedestalele se vor fixa pe sapa suport fie prin prindere cu dibluri, fie prin lipire cu adezivul recomandat de QUATTRO, ambele variante fiind acceptabile din punct de vedere tehnic.

1) Inceperea montajului se face prin trasarea a 2 axe perpendiculare pe pardoseala camerei, paralele cu laturile panourilor ce se vor monta (fig.1).

        

2) Structura se va aseza respectandu-se modularitatea de 600x600mm, incepand cu punctul 0 (vezi fig.1) evitandu-se, in urma asezarii acesteia, obtinerea de taieturi de panouri de dimensiuni reduse sub 15 cm (fig.2).

Fig 2

3) Varianta A - Se va merge in paralel, fixarea structurii cu montajul panourilor si reglarea pardoselii. 

4) Varianta B - Dupa terminarea asezarii structurii (numai picioare sau picioare+traverse) se va ajusta nivelul intregii structuri pentru orizontalitate.

5) Asezarea panourilor se va face pentru a obtine o forma de T incepand cu primul rand, pe cele 2 axe perpendiculare (fig.3).

Fig 3

6) Se va verifica perpendicularitatea asezarii panourilor (fig.3).

7) Asezarea panourilor poate continua acum pe 2 directii opuse formei de T obtinute.

8) Ultimele montate vor fi panourile ce formeaza perimetrul, dupa ce vor fi taiate la dimensiuni. Daca structura e formata doar din picioare reglabile acestea se vor fixa pe pardoseala prin lipire cu adeziv. In acest caz structura se va fixa si regla fiecare in parte si concomitent cu asezarea panourilor. Se va astepta 48 ore inainte de a se circula pe pardoseala.

 
Panoul din conglomerat lemnos (PAL)
Panoul din sulfat de calciu

detalii...

 
Laminat plastic antistatic
PVC
Linoleum
Cauciuc

detalii...

 
Structura este elementul portant al panoului. Tipul de structura este stabilita ....

detalii...

 
Reprezinta solutia pentru probleme ca:
- distributia/absorbtia de caldura in spatiile tehnice;

detalii...

 
Specificatiile cuprinzand dimensiunile suprafeţelor, inaltimile de montaj, axele, finisajul pedonabil si alte...

detalii...